Доступність посилання

ТОП новини

Перебою з протитуберкульозними препаратами не буде?


«Перебою з протитуберкульозними препаратами цього року не буде»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Перебою з протитуберкульозними препаратами цього року не буде»

Київ – Перебою з протитуберкульозними препаратами цього року не буде, запевнив в ефірі Радіо Свобода перший заступник голови Державної служби з питань соціальних захворювань Євген Ханюков. І хоч у 2012 році держава профінансувала виконання програми боротьби з хворобою лише на 84%, у 2013-му коштів повинно вистачити, говорить він. Крім того, за словами Ханюкова, скоро в Україні створять спеціальний резервний фонд ліків проти туберкульозу.

На лікування однієї людини, хворої на туберкульоз, держава витрачає 300–400 гривень на 6 місяців Лікування ж хіміорезистентного туберкульозу займає понад півтора року і коштує державі щонайменше 35 тисяч гривень.

І якщо темпи зростання захворюваності в Україні почали падати, зростає кількість людей, хто страждає на туберкульоз у поєднанні з ВІЛ.

Ми разом

21.03.2013
Хворих на туберкульоз поменшало, але більшає тих, кого важко лікувати

Хворих можуть лікувати і примусово за рішенням суду далі

23.03.2013
Обличчя туберкульозу (ФОТО)
Україна – найгірша з погляду туберкульозної статистики держава європейського регіону після Росії: близько 100 нових захворілих на 100 тисяч населення на рік. Ситуацію в регіоні погіршують численні чинники: високий рівень захворюваності на СНІД, поганий контроль інфекції у в’язницях і медичних закладах, помилкові діагнози, небажання хворих лікуватися і відсутність адекватної державної підтримки. Український фотограф Максим Дондюк почав знімати обличчя української епідемії туберкульозу наприкінці 2010 року. далі

21.03.2013
Черкащани: туберкульоз – це соціальна проблема (ВІДЕО)

Більшість жителів Черкас, опитаних Радіо Свобода, вважають, що туберкульоз – це не просто небезпечна хвороба, а ще й соціальна проблема нашого суспільства. Люди переконані, що влада має шукати шляхи вирішення проблеми туберкульозу. Однак нині, стверджують жителі міста, владці думають лише про себе. далі


  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

XS
SM
MD
LG