Доступність посилання

ТОП новини

Квитки на автовокзалах Дніпропетровщини продавали за завищеними цінами – АМКУ


Антимонопольний комітет України встановив, що квитки на дніпропетровських автовокзалах продавались за завищеними цінами, повідомила сьогодні голова Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Наталія Кучугура.

За її словами, як виявили фахівці, ПАТ «Дніпропетровське обласне підприємство автобусних станцій», яке є монополістом на ринку автотранспортних послуг, упродовж двох років застосовувало економічно необґрунтовані тарифи на автостанційні послуги, що надаються пасажирам, і на обов’язкові послуги, що надаються автоперевізникам.

Наталія Кучугура повідомила, що підприємство також необґрунтовано на 17 мільйонів гривень завищило фактичні витрати, які бралися при розрахунку послуг, пов’язаних із перевезенням пасажирів, і послуг перевізникам. Також воно застосовувало різний автостанційний збір на різних напрямках руху автобусів: на міжміському сполученні – 15%, на приміському – 10%.

Такі дії визнані «зловживанням монопольним становищем» і такими, що «могли призвести до утиску інтересів більш як 10 мільйонів пасажирів на рік».

Автовокзал має сплатити до державного бюджету штраф у 3 мільйони гривень. Також його зобов’язали встановити обґрунтовані ціни на послуги.

«Будемо відслідковувати виконання підприємством зобов’язань», – сказала представник Антимонопольного комітету.

В обласному підприємстві автобусних станцій поки не коментують ситуацію з тарифами, посилаючись на відрядження свого керівництва.
XS
SM
MD
LG