Доступність посилання

ТОП новини

YouTube зайнявся власним кіновиробництвом


Інтернет-зв’язок відкрив нові шляхи поширення відеоматеріалу. Зокрема, YouTube створив революцію у цій галузі, надавши можливості будь-кому відчути себе кінорежисером чи тележурналістом. Якщо на початку на YouTube можна було побачити переважно любительське відео, то у наш час цей канал поширення інформації використовує все більше професіоналів.

Сама компанія YouTube нещодавно відкрила висококласні студії виробництва відеоматеріалу в Лондоні, Токіо, Нью-Йорку та Лос-Анджелесі. Їх мета – покращити загальну якість відеопродукту, який пропонує YouTube. Пропонуємо розповідь про роботу студії у Лос-Анджелесі.

Ще один день інтенсивних зйомок програми «Відеоігри у середній школі». Шоу не знімається для показу на телебаченні. Усі випуски можна подивитися лише в режимі он-лайн.

«Це повнометражні он-лайн серії з досить великим бюджетом і змістом не гіршим від того, що ви бачите по телевізору», – Говорить сценарист Джимі Вонґ.

Джимі Вонґ – сценарист програми і актор. Його брат Фреді – креативний директор. Програма записується вже два роки. Її цьогорічний бюджет складає 800 тисяч доларів. Гроші під неї були зібрані через Інтернет. Глядачі, а це переважно молодь, давали по 5 –15 доларів.

«Програма має понад три мільйони абонентів на YouTube. Так що це величезна кількість глядачів. У середньому їм по 13-17 років», – розповідає Джимі Вонґ.

Розробники веб-програм орієнтуються здебільшого на молодь. Як показують дослідження, саме люди віком до 35 років черпають найбільше розважальної інформації з Інтернету, зокрема з YouTube.

«Більшість користуються YouTube як своїм першоджерелом, навіть коли переглядають телепрограми», – підкреслює директор відділу партнерських відносин Малік Дукард.

Постійні користувачі YouTube завжди можуть знайти тут щось нове і цікаве на YouTube. Це і не дивно – кожної хвилини на сайті з’являється 72 години свіжого матеріалу.

Якщо колись цей матеріал надходив лише від аматорів, то тепер керівництво YouTube зацікавлене розвивати на сайті програми професійного рівня. З цією метою компанія орендувала величезне приміщення у Лос-Анджелесі, яке перетворила на телестудію. На разі вона одна з найбільших.

«Ми хочемо мати більше користувачів. Ми віримо, що краща якість і кращий зміст сприятиме цій меті», – каже голова відділу телебачення Ліам Колінс.

«Відеоігри у середній школі» не єдина програма, яку тут знімають. Ольга Кей з Росії колись працювала в цирку, а тепер пише комедійні сценарії для YouTube:

«Мені здається, що у наступні 5 років ми побачимо багато змін. Побачимо, як голлівудські зірки зніматимуться в проектах YouTube».

Студії кіно і телебачення все частіше використовують YouTube для реклами своїх шоу. Для них YouTube не тільки вихід на широку аудиторію, але й можливість негайно отримати відгуки. Фанам також подобається ідея безпосереднього спілкування зі сценаристами.

«Ти можеш спілкуватися з цими людьми». «Речі стають все більш інтерактивними» – можна почути.

Як зауважують у YouTube, Інтернет – це далеко не повністю освоєна ділянка, яка дозволяє як відомим голлівудським студіям, так і маловідомим компаніям вийти на глобальну аудиторію.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG