Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: вибори президента і парламенту мають бути одночасними


Микола Азаров
Микола Азаров
Причиною політичної нестабільності в Україні є те, що вибори президента й Верховної Ради проходять у різний час, заявляє прем’єр Микола Азаров.

«Україна перебуває в стані перманентного виборчого процесу. Оскільки вибори президента й вибори парламенту не збігаються через те, що вони рознесені за часом, і всередині цього проміжку проходять ще вибори в місцеві органи влади, то ми практично позбавлені тривалого періоду, коли в суспільстві не будуть переважати виборчі популістські підходи», – сказав Азаров в інтерв’ю телекомпанії «Мир».

За його словами, в Україні немає періодів, коли політики думали б про країну, а не про те, як обиратися куди-небудь – чи в парламент, чи на посаду мера, чи на посаду президента.

«Ось у цьому й полягає завдання конституційної реформи – щоб синхронізувати вибори всіх рівнів так, щоб країна мала проміжок часу для стабільної роботи, а не жила очікуючи наступної виборчої кампанії», – заявив Азаров.

За словами прем’єра, навіть зараз уже фактично почалася виборча кампанія з виборів Президента, які, по суті, повинні відбутися менш ніж через 2 роки.
XS
SM
MD
LG