Доступність посилання

ТОП новини

Якби Попов був Обамою


Якби Обама був на місці Попова, то про наближення циклону він би дізнався раніше, аніж синоптики повідомили про нього громадянам. Засідання надзвичайного оперативного штабу пройшло б ще на початку тижня. Там би проаналізували ситуацію, яка склалася у Львові та інших містах, що вже отримали удар стихії, й розробили план з мінімізації «наслідків розгулу стихії».

Обама б ще у четвер увечері звернувся б до киян і сказав, що «нас очікують виклики природи, але ми разом, при відповідній організованості й свідомому ставленні подолаємо усі труднощі». Він би попросив керівників усіх київських підприємств й установ організувати роботу таким чином, щоб працювали лише ті, хто може пішки прийти на роботу. Усіх інших Обама попрохав би залишатися удома й організовуватися для прибирання снігу у своїх дворах та на прилеглих територіях.

Трамваї й тролейбуси теж залишали б у своїх парках, а кількість автобусів зменшили б до необхідного мінімуму.

Снігоприбиральна техніка безперешкодно й безперервно чистила б основні магістралі, даючи можливість вільно їздити каретам швидкої допомоги, рятувальній спецтехніці та машинам, що підвозять продукти до магазинів.

Допомогу тим, хто таки втрапив у снігову халепу, надавали б спеціально створені мобільні бригади, координацію роботи яких би здійснював кол-центр та оперативний штаб.

Сам би Обама разом із усім складом міської адміністрації, окрім чергових у штабі, весело б кидав сніг лопатою на Хрещатику. А у неділю, коли було б вже зрозуміло, що багатомільйонне місто пережило небачену снігову навалу з мінімальними наслідками, Обама пішов би кататися разом із дітлахами на Андріївському узвозі й широко посміхався у камери всюдисущих журналістів.

P.S Барак Обама виграв президентські вибори і залишився на другий термін через тиждень після того, як буревій Сенді ударив по США. Отримавши повідомлення метеорологів про те, що ураган може створити ситуацію найвищого рівня небезпеки, були ухвалені рішення про евакуацію кількох міст, а у штаті Нью-Джерсі організували й провели примусову евакуацію. Повідомлення про небезпеку та поради передали через усі ЗМІ й надіслали смс через усіх мобільних операторів. Поліцейські та рятувальники у зонах найбільшого ризику обійшли усі будинки й примусили усіх виїхати. Небезпека для життя людей була зведена до можливого мінімуму.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG