Доступність посилання

ТОП новини

У ФБР США заперечили арешт російського олігарха Абрамовича


Роман Абрамович, архівне фото
Роман Абрамович, архівне фото
Федеральне бюро розслідувань США заперечило в понеділок інформацію російського агентства, ніби воно арештувало російського олігарха Романа Абрамовича. За словами речниці бюро, це повідомлення цілковито неправдиве.

Раніше з запереченням такої інформації виступав речник підприємця в Москві Джон Манн. За його словами, Абрамович дійсно перебуває нині у США, але ні його самого, ні його літак ніхто не арештовував і не затримував.

Із повідомленням про затримання Абрамовича у США виступило в понеділок російське агентство ділових новин РБК, яке при цьому не послалося на конкретні джерела.

Повідомлення про нібито арешт олігарха з’явилося посеред спекуляцій навколо причин смерті у Великій Британії іншого російського олігарха і критика Кремля Бориса Березовського. Минулого року Березовський програв Абрамовичеві, з яким вони свого часу були партнерами в бізнесі, позов на кілька мільярдів доларів.

46-річний Роман Абрамович є головним акціонером металургійного холдингу «Євраз», а також відомий тим, що є власником футбольного клубу «Челсі» з Лондона. Журнал Forbes оцінив його статки в 10 мільярдів 200 мільйонів доларів.

На відміну від Березовського, Абрамович, як вважають, має тісні зв’язки з Кремлем.
XS
SM
MD
LG