Доступність посилання

ТОП новини

«Я не бачив українського одягу, який можна було б носити»


Дизайнерський одяг... з Кіровограда
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Кіровоград – Кіровоградські модельєри певні, що на місці в них достатньо можливостей для того, щоб реалізувати себе повною мірою. Проте представники світу місцевої моди наголошують: багато хто поїхав з Кіровограда у пошуках кращої дизайнерської долі.

Кіровоградка Оксана Пшиченко не тільки моделює одяг, а й сама втілює свої задуми в життя. Вона випустила кілька колекцій,у сі її роботи в’язані. Її клієнти – її діти, вузьке коло знайомих, а ще модельна агенція.

«Співпрацюю з імідж-центром. Наші діти в моїх костюмах на різноманітних конкурсах у нашому місці, у Києві, у Дніпропетровську. Це квіточки, ажурне плетіння, колекція в народному стилі», – розповідає дизайнерка.

«Цим можна заробляти, але сил не вистачить»

Оксана вважає, що як дизайнеру їй потрібно ще ретельно працювати над собою, а от саме плетіння у неї виходить дуже добре. Проте бізнесом свою справу не називає. І хоч ця ніша в Кіровограді вільна, та щоб отримувати серйозні прибутки, слід займатися виключно створенням одягу, говорить вона.

«Це захоплення. Цим захопленням можна заробляти, але сил не вистачить на всіх», – зауважує Оксана Пшиченко.

А дизайнеру одягу Ларисі Новосьоловій заробляти на дизайні речей вдається. ЇЇ улюбленим матеріалом є льон, і створені колекції вона вже не рахує.

«Дуже копітка і стомлива праця», – зауважує пані Лариса. Саме через те, що робота дуже важка, опановує й інші напрямки. Зараз випробовує свої творчі можливості як дизайнера-декоратора.

Проте справу життя не полишає. Шиє в першу чергу собі, подругам, близьким, знайомим. Є клієнти з інших міст і країн. А от над запитанням, чи всі колекції легко розпродаються, замислюється.

«Колекцію таку, щоб на продаж, робила одну чи дві. Розкуповувалися. Але якщо щось і залишалося, то є багато подруг, знайомих. Є кому подарувати. Є замовники, які приїздять із Києва, із Москви. Знімаємо мірки по Skype і передаємо поїздом», – розповідає Лариса Новосьолова.

«Несоромно сказати, що на тобі одяг дизайнера з твого міста»

Кіровогорадський телеведучий Олексій Мак поціновувач гарного та якісного одягу. У його гардеробі речі відомих світових брендів: Armani, Louis Vuitton, Burberry… Говорить, що ретельно обирає, що вдягти, проте магазинів, де можна було б купити одяг українського виробництва, не зустрічав. І користується Олексій Мак послугами невеликих ательє.

«На жаль, я не бачив українського одягу, який можна було б носити. Який би я купив. Якщо і є, то це жіночий одяг, який роблять для певних заходів показових. Чоловічого одягу я не бачив. Я знаю кілька ательє. Я користуюся їхніми послугами», – розповідає Олексій Мак.

Кіровоградка Юлія, навпаки, віддає перевагу саме одягу місцевих авторів. За якістю він часто не поступається речам світових брендів, а тим більше продукції у звичайних магазинах.

«Дизайнери нашого міста розвиваються, виходять на гарний рівень. Несоромно одягти цей одяг і приїхати на вечірку до Києва чи навіть на офіційний захід. І несоромно сказати, що на тобі одяг дизайнера з твого міста», – вважає Юлія Крісак.

Серед переваг називає і ціну. А також можливість самому взяти участь у створенні власного вбрання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG