Доступність посилання

ТОП новини

Співдоповідачі ПАРЄ будуть у Києві в середині квітня – генсекретар


Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін
Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін
Cпівдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін прибудуть до України 15-16 квітня, а не на початку квітня, повідомив генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький.

Відповідаючи на запитання про те, чи перешкоджала українська влада якимось чином організації цього візиту, він сказав: «Візит відбудеться, його дату узгоджено. І я не знаю, звідки пішли ці чутки і чому така інформація з’явилася в українських ЗМІ. Що відбулося в дійсності, – це те, що орієнтовну дату візиту доповідачів, яку озвучували спочатку – 4-5 квітня, перенесли».

За словами Савицького, попередню дату візиту перенесли тому, що українська сторона про це попросила. «Необхідно також врахувати те, що країна, куди їдуть доповідачі, має належним чином підготуватися до такого візиту», – зауважив Савицький. Таким чином, за його словами, з’явилася нова дата візиту, але в цьому ПАРЄ не вбачає нічого дивного чи підозрілого.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України назвали безпідставною інформацію про затягування візиту співдоповідачок ПАРЄ в Україну.

За даними видання «Комерсант-Україна», влада України вже два місяці перешкоджає прибуттю в країну представниць моніторингової місії Парламентської асамблеї Ради Європи.
XS
SM
MD
LG