Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони вирішило скоротити навесні число призовників


Міністерство оборони набере в цьогорічний весняний призов до Збройних сил тільки близько 7 з половиною тисяч юнаків, повідомив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил адмірал Ігор Кабаненко під час прямого ефіру на Українському національному радіо, про що інформує в середу пресова служба Міноборони.

Таким чином, цей призов, що почнеться з наступного тижня, буде значно меншим порівняно з попередніми призовами через поступовий перехід Збройних сил на комплектування посад контрактниками.

За словами адмірала, пріоритетом номер один є нині контрактна армія, і стимулом для молодих людей іти служити на контракт стане, серед іншого, гідне грошове забезпечення.

На початку минулого місяця начальник Генерального штабу Збройних сил Володимир Замана заявляв, що призов на строкову службу до війська буде завершений з осіннім призовом цього року.

Скасувати призов в Україні обіцяють уже кілька років, але досі це відкладали, посилаючись на брак значних коштів, необхідних для переходу на професійне військо.
XS
SM
MD
LG