Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Кожара у Росії говоритиме про Придністров’я – Огризко


Голова МЗС України Леонід Кожара
Голова МЗС України Леонід Кожара
Київ – У четвер міністр закордонних справ України Леонід Кожара їде до Москви. Головною темою переговорів, за інформацією МЗС, буде головування України в ОБСЄ. Але сторони насамперед зосередяться на врегулюванні придністровського конфлікту. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко. Чекати результатів від цього візиту, на його думку, не варто – це буде черговий обмін думками, який зафіксує статус-кво.

– За даними українського МЗС, головною темою переговорів буде головування України в ОБСЄ. Які ще питання обговорюватимуться?

– Безумовно, тема головування України в ОБСЄ буде обговорюватися. Тому що головуючий в ОБСЄ, таким на сьогодні є міністр Кожара, всі свої візити використовує для того, щоб так чи інакше обговорювати з країнами-членами ОБСЄ ключові питання європейської безпеки. Тема врегулювання придністровського питання може бути однією з доволі серйозних тем для обговорення під час візиту. Майже на 100 відсотків впевнений, що так і буде.

– А чи будуть сторони торкатися теми газу?

– Я не думаю, що це питання міністрів закордонних справ. Не думаю, що ця тема буде у якийсь спосіб персоніфікована. Можливо, по дотичній ця тема може звучати, але очевидно, що принципових рішення щодо цього питання не ухвалюватиметься.

– Чи варто очікувати конкретних результатів від цього візиту?

– Особливих проривів чекати не варто. Вони завжди відбуваються на значно вищому рівні. А обмін думками відбудеться і зафіксує статус-кво, який є сьогодні.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG