Доступність посилання

ТОП новини

Азаров заявив, що Україна не підвищить ціну на газ для населення на вимогу МВФ


Микола Азаров, архівне фото
Микола Азаров, архівне фото
Прем’єр-міністр Микола Азаров знову заявив у четвер, що Україна не підвищить ціну на газ для населення, як того вимагає Міжнародний валютний фонд як одну з головних передумов надання Києву кредиту.

«У нас немає гострої необхідності погоджуватись на будь-які умови. У нас досить міцна фінансово-економічна ситуація. Ми платимо за всіма своїми фінансовими зобов’язаннями і з оптимізмом дивимось на переговори з МВФ», – сказав прем’єр в інтерв’ю угорському телеканалові M1 у перебігу візиту до Угорщини.

За «кабальними» газовими контрактами 2009 року Україна отримує газ за «несправедливою, найвищою у Європі ціною» і «не хоче перекладати цей тягар на своїх громадян», сказав він, як його цитує пресова служба уряду.

«Ми наполегливо домовляємося з Росією про перегляд цього контракту, і, на мій погляд, окреслились певні шляхи вирішення цього питання», – додав Азаров.

У четвер прем’єр повідомляв, що якраз цього дня Україна почала імпорт газу з Європи через Угорщину. «Це без перебільшення надзвичайно велика подія, і вона означає прорив у напрямку енергетичної незалежності України», – сказав він.

Місія МВФ прибула в середу до України на чергові переговори про затвердження нової програми співпраці і надання нового кредиту. При цьому в МВФ, як і раніше, як одну з головних умов цього висувають скасування значних субсидій на газ та опалення для населення, які, за словами міжнародного позикодавця, продовжують підривати український бюджет і платіжний баланс.
XS
SM
MD
LG