Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пропонує навчити населення боротися зі стихійним лихом


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Державна служба з надзвичайних ситуацій має проводити цивільні навчання із населенням для підготовки до можливих стихійних лих. Про це на засіданні Ради національної безпеки й оборони України сьогодні в Києві заявив президент України Віктор Янукович.

«Під час виконання цих обов’язків також треба проводити тренування, які передбачені системою громадянської оборони. Подумайте над цим питанням», – сказав президент.

За його словами, одним із питань порядку денного сьогоднішнього засідання є посилення взаємодії між рятувальниками і військовими під час запобігання й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Як заявив Янукович, головною метою цього є створення дієвого «державного управління силами і засобами подолання наслідків природних лих, техногенних аварій і катастроф».

Об’єднання функцій Міністерства оборони і Державної служби з надзвичайних ситуацій, за словами президента, створює умови для збільшення можливостей захисту і порятунку громадян.

Як зауважив глава держави, ситуація з сильними снігопадами продемонструвала, що такий крок є виправданим.

Янукович подякував солдатам, які прийшли на допомогу громадянам під час негоди, що, за його словами, дозволило врятувати людські життя.

У Києві 22-23 березня випала рекордна кількість опадів у вигляді снігу. За інформацією директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, в столиці такої кількості опадів не спостерігалося з 1881 року. На ці вихідні в столиці прогнозують потепління і через це – повінь.
XS
SM
MD
LG