Доступність посилання

ТОП новини

Запобіжний захід Романюку в Італії визначать протягом 2 тижнів – Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Італійський суд ухвалить рішення про запобіжний захід стосовно опозиціонера Віктора Романюка протягом двох тижнів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат фракції «Батьківщина» Арсен Аваков.

За його словами, рішення затягнеться через Великодні свята, які розпочнуться в Італії найближчої неділі.

Аваков також висловлює сподівання, що суд ухвалить рішення на користь Романюка. «Рішення ухвалюватиме колегія суддів. Ми розраховуємо на позитивне рішення, спираючись на прецеденти, зокрема щодо мене. Крім того, найближчими днями захист додатково заявить клопотання про поручительство за Романюка з боку Яценюка, Турчинова й Авакова. Відповідні повноваження й документи я привіз в Італію», – написав Аваков.

Раніше депутат повідомив, що вилітає в Італію на два дні «для координації й організації захисту Романюка, затриманого за інспірованим ордером правлячого режиму».

Вчора керівник робочого апарату українського бюро Інтерполу Василь Неволя повідомив, що Італія просить Україну надати документи для екстрадиції колишнього кандидата в депутати Верховної Ради від партії «Батьківщина» Віктора Романюка.

За словами Неволі, Романюк був оголошений у міжнародний розшук 28 лютого за запитом від управління у боротьбі з економічною злочинністю головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві. Підставою для відкриття кримінального провадження проти Романюка стали виявлені факти розкрадання коштів в сумі майже 40 мільйонів гривень, сказав Неволя.

Романюк був конкурентом Тетяни Засухи на парламентських виборах 2012 року на окрузі номер 94 у Київській області.
XS
SM
MD
LG