Доступність посилання

ТОП новини

У Росії продовжили досудовий арешт опозиціонера Развозжаєва


Леонід Развозжаєв на суді в Москві, 29 березня 2013 року
Леонід Развозжаєв на суді в Москві, 29 березня 2013 року
Суд у столиці Росії Москві продовжив сьогодні ще на чотири місяці термін досудового утримання під вартою опозиціонера Леоніда Развозжаєва, якого звинувачують у цілій низці злочинів.

Після оголошення цієї ухвали Развозжаєву стало зле в залі суду, йому викликали швидку допомогу – за словами його адвоката, через високий тиск.

Проти Развозжаєва висунута вже ціла низка звинувачень – і в підготовці до організації масових заворушень, і в незаконному перетині кордону, і у свідомо неправдивому повідомленні про злочин, і у «свідомо неправдивому доносі», і навіть у розбої, що стався 15 років тому.

Перше з цих звинувачень стосується участі російського діяча в масовому мітингу російської опозиції в Москві, на Болотній площі, у травні минулого року, який закінчився сутичками з поліцією, друге – обставин його приїзду до України, нібито за паспортом брата, що Развозжаєв теж заперечує, третє – його вимоги порушити кримінальну справу за його заявою про викрадення з України і застосування до нього тортур, четверте – самих його заяв про незаконний тиск із боку слідчого під час допитів.

Развозжаєв заявляє, що був викрадений на території України, де просив притулку, і доставлений назад до Росії, де зізнався у плануванні заворушень під тортурами.

Справа опозиціонера викликає занепокоєння правозахисників.
XS
SM
MD
LG