Доступність посилання

ТОП новини

Луценка мали сьогодні доправити до Києва – адвокат


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Колишнього голову МВС Юрія Луценка сьогодні планували доправити до Києва з Менської колонії, де він відбуває покарання. Про це Радіо Свобода повідомив адвокат Ігор Фомін.

«Я спілкувався з Юрієм Віталійовичем напередодні, у п’ятницю. Він мені повідомив, що буде замовлений автобус на понеділок, щоб його доставити до Києва», – сказав адвокат.

Водночас Фомін заявляє, що точно не знає, чи є Луценко зараз у Києві. «Я не знаю, чи дійсно його привезли», – зауважив адвокат.

За словами захисника, він сумнівається в тому, що касаційний суд ухвалить рішення, яке скасує попередні вироки щодо екс-міністра.

«Всі так упевнені, що Юрія Віталійовича касаційний суд відпустить, але, як на мене, це свідчить про те, що у нас люди впевнені в тих або інших рішеннях суду в залежності від виступів тих або інших керівників нашої держави», – зауважив Фомін.

«Я думаю, що точка зору президента з приводу того, що він застосує щодо Юрія Луценка помилування, якщо суд касаційної інстанції не відпустить його, то це свідчить лише про те, що президент має певні повноваження і може їх застосувати. Але що відносно нього буде вирок, який скасує ті вироки, що вже були, це дуже сумнівно», – сказав адвокат.

Завтра має відбутися розгляд касації Луценка у Вищому спецсуді.
XS
SM
MD
LG