Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко хоче бути присутньою на допиті Тарути в Києві


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко хоче бути присутньою під час допиту в вівторок бізнесмена Сергія Тарути у справі про вбивство Євгена Щербаня на засіданні Печерського райсуду Києва. Про це заявив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

«Юлія Володимирівна написала відповідну заяву на ім’я начальника Качанівської колонії Колпащикова ще тиждень тому», – сказав Власенко.

Раніше суд задовольнив клопотання захисту і призначив допит Тарути як свідка у справі Щербаня на вівторок, 2 квітня.

Генеральна прокуратура підозрює колишніх прем’єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка в організації вбивства Євгена Щербаня 1996 року. Тимошенко і Лазаренко всі звинувачення відкидають.

За останні два місяці в суді на стадії досудового слідства у справі Щербаня допитали трьох свідків обвинувачення й одного свідка захисту.

Тимошенко на допитах не була присутньою, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем’єра особисто брати участь у судових засіданнях. Пенітенціарна служба натомість заявляла, що Тимошенко, заявляючи про бажання брати участь у процесі, при цьому не давала згоди на транспортування до суду чи й прямо виступала проти цього.
XS
SM
MD
LG