Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відзначили День сміху


У понеділок, 1 квітня, в Одесі відзначали День сміху. В рамках загального свята Гуморини на різних майданчиках відбулось чимало заходів.

У Саду скульптур Літературного музею, за багаторічною традицією, відкрили черговий пам’ятник «Срібний вік». Скульптурна композиція виконана в єгипетському стилі. Дві видатні російські поетеси Анна Ахматова та Марина Цвєтаєва зображені в костюмах давніх єгиптянок. У минулі роки в Саду скульптур відкрили пам’ятники героєві одеських анекдотів Рабиновичу, Рибачці-Соні та Кості-моряку, видатним одеським письменникам Ільфові і Петрову, Михайлові Жванецькому та іншим.

О 12:30 на вулиці Дерибасівській стартувала карнавальна хода. Цьогорічне її гасло «Все придумано в Одесі». Дві тисячі людей поділились на 40 колон, кожна з яких розповідає про певний одеський винахід. Саме 40 років святкує Гуморина.

Також в Одесі відбувся гала-концерт фестивалю клоунів «Комедіада». Стартував він іще у п’ятницю, щовечора між собою змагались 200 клоунів із 12 країн світу.

Окрім цього, в рамках святкування Гуморини проходив фестиваль живих скульптур, виставка карикатуристів, чемпіонат шаржистів, битва ді-джеїв, фотовиставка «Гуморина-40».

Завершиться свято традиційним феєрверком.
XS
SM
MD
LG