Доступність посилання

ТОП новини

Уповноважений із прав дитини поїхав до США перевіряти усиновлених там дітей


Юрій Павленко, архівне фото
Юрій Павленко, архівне фото
Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко 1–4 квітня перебуває з поїздкою у США, повідомила в понеділок прес-служба голови держави.

Мета поїздки – вивчити стан дотримання прав українських дітей, усиновлених громадянами Сполучених Штатів Америки, відповідно до завдань, поставлених президентом, мовиться в повідомленні.

Юрій Павленко, зокрема, перевірить діяльність консульських установ посольства України у США щодо здійснення нагляду за дотриманням прав дітей, усиновлених громадянами цієї країни, зустрінеться з представниками американських органів влади, до компетенції яких належать питання захисту прав дітей та співробітництва в галузі міждержавного усиновлення, і відвідає американські родини, які усиновили дітей із України, повідомила прес-служба.

Усиновлення дітей у США стало останнім часом гострою темою в сусідній Росії, де вона стала інструментом відповіді на запровадження у США персональних санкцій проти порушників прав людини. Росія у відповідь заборонила всиновлення російських дітей до США і відтоді наголошує на кожному правдивому чи неправдивому повідомленні про погане поводження у США з усиновленими в Росії дітьми.
XS
SM
MD
LG