Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор каже, що Тарута змінив свідчення


Свідок у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня бізнесмен Сергій Тарута дав свідчення, абсолютно протилежні тим, які він давав на досудовому слідстві Генпрокуратурі. Про це заявив заступник керівника головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Олег Пушкар.

«Насправді його нинішні свідчення в суді абсолютно не вписуються в ті протоколи, які були ним підписані, і у свідчення, які він давав раніше… Насправді ці свідчення кардинально відрізняються», – сказав Пушкар, коментуючи свідчення Тарути.

Відповідаючи на запитання, кому саме було вигідним, за попередніми свідченнями Тарути, вбивство Щербаня, прокурор сказав: «Він називав корпорацію ЄЕСУ, називав Павла Лазаренка, хоча зараз він говорить про те, що йому не відомі відносини Павла Лазаренка та ЄЕСУ. Хоча у свідченнях, які він давав раніше, він детально говорив про лобіювання Лазаренком корпорації… І Тимошенко називав».

Водночас захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що Тарута не змінював своїх свідчень. «З позиції показань свідка Тарути, вони повністю відповідають тим поясненням і показанням, які були надані сьогодні Сергієм Тарутою під час судового засідання», – сказав він.

Захист заявив, що свідчення Тарути доводять те, що справа проти Тимошенко є сфабрикованою.

Сьогодні суд проводив допит Тарути за клопотанням захисту екс-прем’єра Тимошенко.

Генеральна прокуратура підозрює колишніх прем’єрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка в організації вбивства Євгена Щербаня 1996 року. Тимошенко і Лазаренко всі звинувачення відкидають.
XS
SM
MD
LG