Доступність посилання

ТОП новини

Луценко каже, що виграє у Страсбурзькому суді


Юрій Луценко в залі суду
Юрій Луценко в залі суду
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко каже, що не сумнівається в рішенні Європейського суду з прав людини в своїй справі. Про це він заявив сьогодні в суді в Києві, який розглядає його касаційну скаргу, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Ви чудово розумієте, що я виграю цю ситуацію в «євросуді», – сказав Луценко.

Перед цим захисник Луценка, його дружина Ірина закликала Вищий спецсуд призначити екс-міністрові покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

«Я розумію, що визнати Луценка невинуватим ви не можете», – сказала вона, звертаючись до суддів.

Ірина Луценко нагадала про рішення Європейського суду з прав людини, який визнав незаконним попередній досудовий арешт Луценка й, за її словами, побачив політичні мотиви під час взяття його під варту (насправді про політичні мотиви в рішенні Страсбурзького суду не йдеться – ред.).

Крім того, за її словами, за більш ніж два роки перебування за ґратами в екс-міністра значно погіршився стан здоров’я, з’явилися такі хвороби, як цироз печінки, гіпертензія і гепатит. «Подальше його перебування під вартою може призвести до інвалідності», – наголосила Ірина Луценко.

Після виступу Юрія Луценка пояснення мають надати представники обвинувачення, а також сторона колишнього водія Луценка Леоніда Приступлюка.

Захист екс-міністра прогнозує, що Вищий спецсуд не встигне оголосити рішення у справі сьогодні.
XS
SM
MD
LG