Доступність посилання

ТОП новини

Проблем із паводком у Києві не буде – Попов


Олександр Попов
Олександр Попов
У Києві не очікується проблем у зв’язку з весняним паводком на річках, заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

За його словами, причиною для хвилювань була насамперед велика кількість снігу, що випав наприкінці березня. Проте, заявив Попов, пік танення цього снігу минув, і зливово-каналізаційна система міста з прийомом води впоралася.

Водночас нині очікується весняний паводок на річках, і заклопотаність викликає «велика вода, яка йде з верхів’їв Дніпра».

«Але, за даними фахівців і українського Гідрометцентру, ми знаємо, що готовність наших річок, водойм сьогодні повна для того, щоб прийняти той обсяг води, який може до нас прийти», – наголосив голова КМДА.

Водночас, за його словами, на сьогодні очікують підтоплення в районі приватної забудови в Жулянах. Як заявив Попов, там уже третій день чергують служби, триває цілодобове відкачування води. Також були побоювання щодо Русанівських садів, проте на сьогодні там також немає жодних проблем, зазначив голова КМДА.

Тим часом, як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, в столиці України 2 квітня зафіксували і ліквідували 14 підтоплень.
XS
SM
MD
LG