Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали пропонують ухвалювати закони не в сесійній залі


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що народні депутати можуть ухвалити рішення про проведення засідань парламенту поза сесійною залою Верховної Ради.

«Регламент говорить, що ми сесійні засідання проводимо на Грушевського, 5, у будівлі під куполом. Наступним рядком написано, що Верховна Рада може шляхом ухвалення рішення більшості від конституційного складу Верховної Ради, тобто 226 голосами, прийняти рішення про сесійне засіданні в іншому місці», – сказав Єфремов на нараді парламентської більшості, яка відбувається на вулиці Банковій.

«Якщо в нас виникне така необхідність, ми можемо проголосувати це рішення. Це буде абсолютно в законодавчому руслі – наша подальша робота», – додав Єфремов.

«Є питання, що при відпрацюванні в комітетах певної кількості законодавчих актів ми можемо збиратися більшістю, якщо не хочуть брати участі представники опозиції в роботі, запрошувати всіх охочих депутатів, будемо влаштовувати дискусію. І регламент нам не забороняє ухваливши відповідне рішення, проводити сесійне засіданні і ухвалювати закони», – заявив регіонал.

При цьому, за його словами, це треба робити публічно. «Ми ні від кого не ховаємося, ми нікого не боїмося, ми відкриті перед суспільством», – сказав Єфремов.

Сесійна зала парламенту залишається заблокована опозицією, яка вимагає призначення виборів у Києві.
XS
SM
MD
LG