Доступність посилання

ТОП новини

Дитячий омбудсмен Януковича перевірив добробут українських дітей у США


60 відсотків американських родин у яких виховуються українські діти не надають звітів про життя та побут всиновлених. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, який зараз перебуває у США.



За словами дитячого омбудсмена, уряд України прагне дізнатись про долю кожної української дитини, яка нині виховується в американських родинах.

Павленко зазначив, що українська сторона не володіє інформацією про можливі переусиновлення, проблеми у родинах та долі дітей, які вже набули повноліття.

"Ми довіряємо правовій системі США, проте просимо поважати українське законодавство", - відзначив Павленко.

"Кожна дитина усиновлена іноземцями є і громадянином України", - зауважив Павленко.

Водночас Юрій Павленко висловив думку, що запити американських родин не співпадають із тим, які діти доступні для усиновлення в Україні.

"Американські родини хочуть всиновлювати маленьких і здорових, а 50%, які можуть бути усиновлені в Україні - це старші діти 12-ти років, або дуже важко хворі ", - пояснив уповноважений Президента України з прав дитини.

Чиновник також відзначив, що іноземне всиновлення буде щорічно зменшуватись завдяки зростанню "національного усиновлення".

"Вже сьогодні 80% дітей-сиріт виховуються в українських родинах", - сказав Юрій Павленко.

З повною версією інтерв'ю можна ознайомитись на сайті Української служби "Голосу Америки".

У зв'язку з забороною усиновлення російських дітей громадянами США питання всиновлення українських дітей сьогодні стало одним з важливих питань українсько-американських взаємин.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG