Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка: міліція застосовує недозволені методи слідства


Віктор Пшонка
Віктор Пшонка
Генеральний прокурор Віктор Пшонка вказує на поширеність застосування недозволених методів слідства переважно серед співробітників органів внутрішніх справ. Як повідомляє прес-служба генеральної прокуратури, про це Пшонка заявив під час колегії з питань стану прокурорського нагляду за дотриманням законодавства про захист конституційних прав затриманих, ув'язнених і засуджених.

«Питання насильства й іншого жорстокого поводження стосується всієї правоохоронної системи. Але аналіз свідчить, що переважна більшість таких фактів трапляється серед працівників органів міліції», – заявив генпрокурор.

Крім того, Пшонка заявляє, що однією з причин порушення конституційних прав громадян залишається тяганина при проведенні досудового розслідування.

«Через невчасне прийняття процесуальних рішень ми спостерігаємо збільшення залишку кримінальних проваджень. А в третині проваджень за фактами смерті громадян у службових приміщеннях органів внутрішніх справ і установах пенітенціарної системи досудове розслідування взагалі проводиться слідчими міліції», – наголосив він.

Генпрокурор також заявив, що заходи вчасного реагування й профілактики цих негативних явищ, які розпочало керівництво Міністерства внутрішніх справ, не принесли належних результатів.

За його словами, у більшості регіонів не вживаються заходи для вчасного притягнення до відповідальності співробітників міліції, що застосовують насильство й катування до підозрюваних і затриманих.
XS
SM
MD
LG