Доступність посилання

ТОП новини

Канівець і Скосар йдуть з «Батьківщини» через Яценюка, Гриценко обіцяє приєднатися


Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко
Народні депутати України Олег Канівець та Ігор Скосар заявляють, що вийшли з фракції «Батьківщини», зокрема через те, що не бажають брати участь у політичному «театрі одного актора», яким, на їхню думку, є лідер фракції Арсеній Яценюк.

«Ми стали заручниками маніакального прагнення лідера фракції «Батьківщина» стати єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах у 2015 році. Яценюк сьогодні намагається керувати партією, не враховуючи думок соратників і реалізовуючи лише власні амбіції», – цитує спільну заяву Канівця і Скосара агентство «Інтерфакс-Україна».

За їхніми словами, з урахуванням неминучої участі в «політичних корупційних схемах Арсенія Яценюка» вони ухвалили «єдино можливе рішення – залишити лави фракції».

«Повна узурпація влади Арсенієм Петровичем веде до внутрішньопартійного розколу. Фактично Яценюк – політичний корупціонер, який мріє стати національним лідером», – заявляють депутати.

«Участь в опозиційному постановочному шоу не для нас. Ми не хочемо втрачати нашу політичну орієнтацію, продовжуючи брати участь у театрі політичного абсурду, на який перетворилася фракція «Батьківщина». Ми обіцяли своїм виборцям обстоювати їхні інтереси в парламенті – і саме це і надалі буде пріоритетом нашої роботи в Раді!» – наголошують Канівець і Скосар.

Тим часом депутат Анатолій Гриценко попереджає, що може також вийти з фракції. «Якщо вожді опозиції і надалі лише імітуватимуть боротьбу, прийматимуть одноосібно (без обговорення з депутатами) рішення, наслідком яких є втрата довіри людей і маргіналізація опозиції, то з фракції можуть піти й інші депутати, і я в тому числі», – написав Гриценко в своєму блозі, коментуючи рішення Канівця піти з фракції.

«Я пам’ятаю слово, яке давав виборцям, нагадувати мені не треба. Якби Олег Канівець, за якого я ручався, не залишився в опозиції, а «тушкою» перейшов у табір влади Януковича, я б поклав на стіл свій депутатський мандат. Сподіваюся, що Канівець також дотримає своє слово і залишиться в опозиції», – пише Гриценко.

Раніше сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що четверо народних депутатів: Канівець, Скосар, а також Віталій Немилостивий і Роман Стаднійчук заявили про вихід із фракції «Батьківщина». В опозиції це назвали неправдою.

Згодом на засіданні парламенту, яке депутати провладних фракцій проводили на вулиці Банковій, депутати Стаднійчук і Немилостивий підтвердили свої наміри.
XS
SM
MD
LG