Доступність посилання

ТОП новини

Японія: на АЕС «Фукусіма-1» вийшла з ладу система охолодження


АЕС «Фукусіма-1»
АЕС «Фукусіма-1»
Ядерний регулятор Японії повідомляє, що вийшла з ладу система охолодження на одному з реакторів на АЕС «Фукусіма-1», що була пошкоджена цунамі в 2011 році.

За словами речника відомства, причину збоїв наразі з’ясовують. У департаменті з ядерного нагляду також заявили, що негайної небезпеки від поломки немає.

Водночас речник компанії-оператора АЕС заявив, що система охолодження може залишатися вимкненою протягом двох тижнів, перш ніж температура сягне небезпечних рівнів.

АЕС «Фукусіма-1» була пошкоджена після землетрусу і цунамі 2011 року, через які вийшли з ладу системи охолодження. Це призвело до перегріву реакторів і відпрацьованого палива, вибухів накопиченого водню, плавлення активних зон трьох із шести реакторів і певного викиду радіоактивних речовин назовні. Через це десятки тисяч людей були змушені залишити свої домівки. АЕС закрили, проте проблеми на ній не припинилися.

Минулого місяця внаслідок відключення електроенергії на «Фукусімі-1» залишалися без водяного охолодження чотири басейни для зберігання відпрацьованого палива.
XS
SM
MD
LG