Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче переголосувати рішення, ухвалені на «виїзному» засіданні


Віталій Кличко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок
Віталій Кличко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок
Опозиційні фракції вимагають переголосувати закони, ухвалені більшістю на «виїзному» засіданні в четвер.

«Ті рішення, за які голосували вчора, має бути проголосовано в парламентській будівлі», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, у більшості не було достатньої кількості голосів, необхідних для ухвалення цих законів.

«Складно мати разом 234 голоси, як вони показали, за наявності 182 депутатів, яких ми порахували за відео фіксацією», – сказав Яценюк.

При тому він додав, що всі попередні вимоги опозиції залишаються незмінними: призначення дати виборів у Києві, скасування пенсійної реформи, відставка уряду Миколи Азарова. «Ну і, звісно, переголосування, а точніше, легалізація рішень парламенту в парламентській залі», – підсумував він.

Водночас лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що більшість не має наміру виконувати вимоги опозиції й переголосовувати у будівлі парламенту рішення, ухвалені на «виїзному» засіданні.

«Якщо хтось мені скаже хоча б один законний аргумент, чому ми маємо це робити, ми на це підемо, але таких законних аргументів немає і бути не може. Ми діяли згідно із законами, тому ніяких переголосувань не буде», – заявив регіонал.

Вчора депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради, оскільки сесійна зала парламенту була заблокована опозиціонерами. Під час засідання депутати ухвалили понад 20 законів.
XS
SM
MD
LG