Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Янукович має втрутитися в парламентську кризу


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію, що склалася в українському парламенті.

«Ні за яких обставин не підписуйте незаконно розглянуті вашою парламентською більшістю законопроекти, хто б вам цього не радив робити. Як тільки поставите під цими законопроектами свій підпис, ви принизите себе та саму посаду президента України», – йдеться в зверненні Тимошенко, яке зачитав її захисник Сергій Власенко.

Тимошенко радить Януковичу негайно зібрати загальнонаціональний круглий стіл, запросити на нього всіх позафракційних депутатів, делегації від всіх парламентських фракцій. «Допоможіть їм знайти компроміси у всіх конфліктних питаннях, які призвели до важкої парламентської кризи. Але не імітуйте знаходження компромісів, а реально знаходьте їх. Якщо ви досягнете порозуміння з усіма парламентськими фракціями, ви тим самим зробите прогрес у налагодженні стосунків з народом, доля якого зараз довірена вам», – йдеться в зверненні, оприлюдненому на сайті «Батьківщини».

Тимошенко зазначає, що така ситуація вже траплялася в історії України, коли в 2000 році парламентська більшість зробила те саме – залишила сесійний зал і окремо від парламентської опозиції ухвалювала рішення в Українському домі.

«Ми тоді, як і ви сьогодні, почувались всесильними й переможцями, тому що вважали наші цілі настільки праведними, що вони дозволяли нам діяти силовими методами. Я звертаюся до вас сьогодні, тому що вважаю, що тоді була допущена історична помилка всіма, хто був учасником тих подій в Українському домі, навіть якщо юридично все було зроблено бездоганно», – йдеться в зверненні.

«Повірте мені, Вікторе Федоровичу, що це лише ілюзія, що гідним лідером нації є той, хто зможе всіх силою скрутити в баранячий ріг. Це непоганий трюк для циркової арени, але гідним Лідером може бути той, хто для свого народу є уособленням справедливості, голосом правди, гарантом захищеності, хто може не розривати, а з’єднувати, не принижувати, а любити», – заявляє Тимошенко.

4 квітня більшість проводила пленарне засідання парламенту не у будівлі Верховної Ради, а в актовій залі комітету на вулиці Банковій.

На цьому засіданні ухвалили близько 20 законів. В опозиції заявляють, що в цьому засідання брали участь 182 депутати, і вимагають переголосувати в сесійній залі ухвалені закони.
XS
SM
MD
LG