Доступність посилання

ТОП новини

Балога про надзвичайні ситуації: між міноборони і службою порятунку немає співпраці


Депутат Верховної Ради, колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога
Депутат Верховної Ради, колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога
Навіть не найбільший природний катаклізм – березневий сніг – показав, що «оперативної взаємодії між міністерством оборони і державною службою порятунку – нуль». Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

Він визнав, що держава не має «ресурсу необхідного для того, щоб якісно прибрати сніг». Але навіть цей ресурс комунальні служби, міністерство оборони і Державна служба з надзвичайних ситуацій використали не повністю, стверджує Балога.

«Коли керівник Гідрометцентру каже: за 10 днів до того, як мають бути опади на рівні 50 міліметрів у Києві і області, дає всім листи, і це міський голова Києва не читає, а їде на шопінг у Відень на вихідні – це говорить про рівень компетенції», – додав колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

Цими днями Україна переживає весняне водопілля. Протягом минулої доби, за повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, майже півтисячі рятувальників допомагали відкачувати воду в помешканнях людей у кількох областях України. Ця ж служба попереджає про те, що у високогір’ї Івано-Франківської області зберігається небезпека сходження снігових лавин.
XS
SM
MD
LG