Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині зруйнували пам’ятник Бандері


У ніч на 7 квітня у селі Великосілки Кам’янка-Бузького району, що на Львівщині, невідомі зруйнували пам’ятник провіднику ОУН Степанові Бандері. За інформацією представників районного осередку всеукраїнського об’єднання «Свобода», розбите погруддя вони виявили близько 07:00 7 квітня, коли прийшли на виборчу дільницю на засідання ДВК щодо проведення проміжних виборів до Львівської облради.

Пам’ятник Бандері встановлено у 2011 році навпроти школи, де нині працює виборча дільниця. Правоохоронець, який чергував на дільниці, сказав, що не чув, коли погруддя стягнули з постаменту.

Цього року це вже п’ятий випадок руйнування пам’ятників українським націоналістам. У березні у Косівському районі, що на Івано-Франківщині, пошкодили пам’ятник головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу і погруддя Степана Бандери. На Львівщині акти вандалізму вчинені 6 березня у селі Волі-Задеревацькій на Стрийщині, де було пошкоджено меморіальну таблицю та пам’ятник Степанові Бандері, а вночі 7 березня невідомі розбили барельєф Романові Шухевичу в Білогорщі у Львові. Винних міліція досі не затримала.
XS
SM
MD
LG