Доступність посилання

ТОП новини

Американські волонтери пропагуватимуть здоровий спосіб життя українцям


Волонтери Корпусу миру США пропагуватимуть здоровий спосіб життя серед української молоді. Відповідний меморандум між Міністерством молоді й спорту України й американським Корпусом миру підписали сьогодні в Києві. Згідно з меморандумом, проект «Молодіжний розвиток» розрахований на 6 років (2013-2018 роки).

Як повідомив Радіо Свобода міністр молоді й спорту України Равіль Сафіуллін, 35 американців популяризуватимуть здоровий спосіб життя у сільській місцевості і в містах з високим рівнем безробіття серед молоді.

«Головне у проекті – показувати молоді, наскільки корисно займатися спортом, долучати їх до спорту. Молодь швидше повірить американським одноліткам, ніж дорослим, міліціонерам чи лікарям. Для депресивних регіонів, де високий рівень алкоголізму і наркоманії серед молоді, цей проект дозволить звернути увагу на здоров'я. Американські волонтери, так би мовити. спробують виховати «культ здоров'я» в українців. Здійснюючи програму, ми виходимо з тих проблем, які наявні у молодіжному середовищі», – зазначив міністр.

У рамках проекту «Молодіжний розвиток» американські волонтери також допомагатимуть молодим українцям вивчити англійську мову і набути управлінських навичок, що дозволить молодим людям працевлаштуватись, повідомив керівник Корпусу миру Марк Невіс.

Корпус миру США працює в Україні з 1992 року на підставі двосторонньої угоди між урядами Сполучених Штатів й України.
XS
SM
MD
LG