Доступність посилання

ТОП новини

Хворі на ниркову недостатність передали Януковичу килим (ВІДЕО)


Януковичу передали килим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Хворі на ниркову недостатність із Черкас сьогодні протестували у столиці. Вони просили Президента втрутитися у ситуацію, що склалася довкола черкаської приватної клініки гемодіалізу. Заклад на межі закриття, сказав під час акції Дмитро Шерембей, голова пацієнтської організації ЮКАБ.

«6 квітня минає рік з моменту видання офіційного доручення президента України, яке зобов’язує повністю профінансувати послуги гемодіалізу в черкаській клініці гемодіалізу «Фрезеніус», – каже Шерембей.

Після відповідного доручення Черкаська обласна держадміністрація зобов’язалася оплачувати лікування щонайменше 100 хворих щороку. Однак досі гроші приватний центр не отримує, а борг на сьогодні становить майже 3 мільйони гривень, уточнює Шерембей.

Учасники протесту передали представникові адміністрації президента листа. Представник влади обіцяв передати листа особисто Віктору Януковичу і розглянути звернення «у місячний термін відповідно до закону». Активісти почали казати, що «це має вирішитися впродовж тижня, інакше люди помруть», однак представник влади знизив плечима й пішов до адміністрації. Килимок зі слідами від взуття, що символізує ігнорування черкаським головою облдержадміністрації доручення президента, представник влади відмовився брати. Натомість порадив віднести його до приймальні, що й зробили активісти.

Як зазначив Шерембей, «у приймальні килим забрали і надали йому навіть власний номер. Крім того, представники влади обіцяли розглянути звернення вже сьогодні».

Вартість однієї процедури гемодіалізу в приватній клініці «Фрезеніус» і тамтешній обласні лікарні становить 829 грн. За словами пацієнтів, ефективність лікування у державному й приватному закладі суттєво відрізняється, про що свідчить вищий рівень смертності в черкаській обласній лікарні. За словами пацієнта клініки «Фрезеніус», на сьогодні у центрі лікується 62 пацієнти.

У Черкасах відбулася схожа акція.
XS
SM
MD
LG