Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери зі США допомагатимуть українцям позбутися поганих звичок


Київ – Американські волонтери допомагатимуть молодим українцям позбуватися шкідливих звичок і популяризуватимуть здоровий спосіб життя. Про це 9 квітня домовились керівники Міністерства молоді та спорту України і Корпусу миру США, підписавши відповідний меморандум.

Упродовж найближчих 6 років американські й українські волонтери пропагуватимуть по всій Україні серед молоді спорт і здоровий спосіб життя. Молоді американці разом з українцями розповсюджуватимуть відповідну літературу, робитимуть відеоролики й письмові матеріали про шкоду алкоголю й наркотиків, про небезпеку розповсюдження ВІЛ-СНІДу тощо.

Також американці пропагуватимуть важливість занять спортом, щоб мати добру фізичну форму. Про це міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін сказав Радіо Свобода.

Молодь швидше повірить американським одноліткам, ніж дорослим, ніж міліціонерам чи лікарям
Равіль Сафіуллін
«Головне у проекті – показувати молоді, наскільки корисно займатися спортом, долучати їх до спорту. Молодь швидше повірить американським одноліткам, ніж дорослим, ніж міліціонерам чи лікарям. Для депресивних регіонів, де високий рівень алкоголізму і наркоманії серед молоді, цей проект дозволить звернути увагу на здоров’я, американські волонтери, так би мовити, спробують виховати «культ здоров’я» в українців. Здійснюючи програму, ми виходимо з проблем, які наявні у молодіжному середовищі», – зазначив міністр.

Американська молодь – за підвищення якості життя українців

Понад півсотні американських волонтерів здійснюватимуть цей проект в Україні, зазначив міністр. Американці працюватимуть у сільській місцевості і в містах із високим рівнем безробіття серед молоді.

Американці діляться досвідом праці у різних проектах як волонтери, беруть участь у громадських акціях
Богдан Ярема
«Проект молодіжного розвитку передбачає роботу наших волонтерів за трьома напрямками. Це – здоровий спосіб життя, підготовка молоді до професії і виховання активних громадян. Американці діляться досвідом праці у різних проектах як волонтери, беруть участь у громадських акціях тощо», – розповів Радіо Свобода Богдан Ярема, керівник програми «Молодіжний розвиток», яку здійснює Корпус миру в Україні.

Корпус миру в Україні адмініструє три великі програми, чи то напрями, пояснив Ярема. Крім популяризації здорового способу життя, американські волонтери викладають англійську мову як іноземну, здійснюють з українцями проекти, спрямовані на розвиток громад і місцевого самоврядування. Один із найважливіших проектів – це розвиток навичок роботи з інформаційними технологіями у сільської молоді.

Американський погляд на українське життя

Нині в Україні працює близько 360 волонтерів Корпусу миру США, які працюють по цілій країні. Серед них – вчителі англійської мови, управлінці, працівники сфери сучасних комунікацій, тренери, повідомив Радіо Свобода виконувач обов’язків директора Корпусу Марк Нілес.

Американські фахівці допомагають українцям стати активними громадянами, здобути високу професійну кваліфікацію, отримати корисні знання
Марк Нілес
«Американським волонтерам подобається жити і працювати в Україні. Вони охоче співпрацюють з українцями. Іноді робочі стосунки переходять у дружбу на все життя! Американці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями, обмінюючись досвідом, – каже Нілес. – Американські фахівці допомагають українцям стати активними громадянами, здобути високу професійну кваліфікацію, отримати корисні знання».

Ще одне важливе завдання, що їх здійснюють в Україні волонтери Корпусу миру США – це налагодження співпраці між громадським, урядовим і приватним секторами в Україні, наголосив Нілес.

Проекти Корпусу миру працюють в Україні з травня 1992 року на підставі двосторонньої угоди між урядами України і США, яку підписали тодішні президенти Сполучених Штатів й України – Джордж Буш-старший і Леонід Кравчук. Американські волонтери працюють у країні в галузях освіти, розвитку бізнесу, захисту довкілля, сільського господарства тощо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG