Доступність посилання

ТОП новини

Слідство не встановило, про що вели смс-листування фігуранти справи про вибухи у Дніпропетровську – адвокати


У матеріалах справи щодо скоєння вибухів у Дніпропетровську відсутні тексти смс-повідомлень, які надсилали один одному основні фігуранти справи, обвинувачені в організації вибухів, Віктор Сукачов та Віталій Федоряк 27 квітня 2012 року, у день вибухів – про це стало відомо у вівторок під час засідання в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, де слухається справа.

Відповідаючи на запитання адвокатів, Віталій Федоряк не зміг пригадати зміст смс, надісланих Сукачову. За даними адвокатів, текстів цих трьох смс немає і в матеріалах справи.

Водночас у справі є тексти трьох смс-повідомлень, якими обмінялись підозрюваний в організації терактів Віктор Сукачов із підозрюваним у пособництві Дмитром Ревою, повідомив Радіо Свобода адвокат підсудного Реви Віталій Погосян.

«Між Федоряком і Сукачовим було три смс-повідомлення з 14:05 до 14:15. Текстів цих смс-повідомлень в матеріалах справи немає. Водночас у справі є смс-ки, які були між Ревою і Сукачовим, перша із цих смс-ок була о 14:20, тобто вже після того, як відбулось смс-спілкування між основними фігурантами. Якщо чесно, сьогоднішній процес мене в черговий раз засмутив. Федоряк не відповідав на запитання, посилаючись на свою пам’ять, а вона в нього якась «дівоча», – сказав у коментарі Радіо Свобода адвокат.

Даючи відповіді на інші запитання адвокатів, Віталій Федоряк також не відповів на запитання про те, чи були у нього тілесні ушкодження після затримання.

Дніпропетровець Віталій Федоряк – єдиний із чотирьох підсудних, хто повністю визнав свою провину.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG