Доступність посилання

ТОП новини

Вищий спецсуд підтвердив вирок Луценку у справі про службову недбалість


Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у чинності рішення Печерського районного суду Києва від 17 серпня 2012 року, яким колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі за службову недбалість. Про це сказав головуючий суддя Валерій Швець.

Таким чином, вирок Луценку у цій справі залишився без змін. Крім того, Вищий спецсуд зберіг розмір штрафу, звузивши перелік сфер, у яких Луценко не може займати посади.

22 листопада 2012 року Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва від 17 серпня 2012 року, яким Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі за службову недбалість.

3 квітня Вищий спецсуд залишив у чинності вирок Печерського районного суду Києва та рішення Апеляційного суду столиці, яким Луценка було засуджено до 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при виділенні квартири, пенсії та нарахування стажу водієві, а також при організації святкування Дня міліції в 2008-2009 роках.

7 квітня президент України своїм указом звільнив Юрія Луценка від подальшого відбування основного покарання у справі про службову недбалість.
XS
SM
MD
LG