Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відновився посмертний суд над Магнітським


Сергій Магнітський
Сергій Магнітський
Суд у російській столиці Москві сьогодні відновив слухання в посмертному розгляді справи проти юриста Сергія Магнітського.Його колишнього працедавця, британського фінансиста Вільяма Браудера судять заочно.

Сьогодні суд має заслухати свідків у справі. У процесі не беруть участь і родичі Магнітського, вважаючи справу сфабрикованою.

У нинішній справі Сергія Магнітського, російського юриста, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, і керівника цього фонду Вільяма Браудера звинувачують в уникненні від сплати податків.

Справу ж за фактом смерті юриста у слідчому ізоляторі нещодавно закрили.

Магнітський помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що викрив схему, за якою вже сплачені фондом податки на суму у 230 мільйонів доларів викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів. Російська влада заперечує звинувачення юриста.
XS
SM
MD
LG