Доступність посилання

ТОП новини

Тролейбуси і трамваї кинули проти опозиції, Яценюк заявив про дебілізм


Харків – Незважаючи на заборону, опозиція провела у Харкові акцію протесту. Харків’яни потерпіли від конфлікту між харківською міською владою, що уособлює Партію регіонів, та опозиційними політичними силами. Щоб перешкодити проведенню акції «Вставай, Україно!», харківська влада вивела в центр міста на площі Рози Люксембург та Руднєва комунальну техніку, громадський транспорт. Підходи до місць, де мала проходити піша хода в рамках «Вставай, Україно!», були заблоковані тролейбусами, трамваями та великогабаритними машинами. Попри судову заборону, акція зібрала, за різними підрахунками, від тисячі до десяти тисяч харків’ян.

Такого харків’яни ще не бачили. Із самісінького ранку трамваї і тролейбуси стояли порожніми навколо місць, де мала проходити акція «Вставай, Україно!». Людям було цікаво, куди ж поділися водії.

Комунальні служби притягли до площ трактори та іншу спеціальну техніку і взялися імітувати ремонт каналізаційних мереж. Вода текла центральними вулицями, але ніхто із майстрів не поспішав ліквідувати аварії. Людям доводилося стояти у страшенних заторах.
Площу навколо Апеляційного суду Харківської області обгородили тролейбусами та автобусами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Відстань 20 кілометрів я їду чотири години. У мене вже солярка вичерпується, Я не знаю, дотягну чи недотягну», – обурювався роздратований водій.

Зважаючи на перекриті спецтехнікою центральні вулиці, трьом лідерам опозиції довелося змінювати маршрут пішої ходи учасників акції «Вставай, Україно!». Свій мітинг опозиційні лідери Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок проводили навколо мерії, а раніше його планували провести поруч із судовою будівлею, де розглядається справа Юлії Тимошенко.

Харків, за словами Арсенія Яценюка, вже десяте місто, де проводять громадсько-політичну акцію «Вставай, Україно!», і це перше місто, де влада зняла з маршрутів громадський транспорт, щоб перегородити центр міста.

Більшого дебілізму і такої істерії, ніж у Харкові, ми не спостерігали з боку влади
Арсеній Яценюк
«Це наша перша акція на Східній Україні. Ви знаєте, більшого дебілізму і такої істерії, ніж у Харкові, ми не спостерігали з боку влади. Заблокували весь транспорт міста, повністю заблокували в’їзди до суду, заблокували центральні площі і цим показали свою слабкість. Вони бояться людей, вони бояться, що люди протестують проти їхнього режиму», – заявив Яценюк.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, він повідомив, що народні депутати подали до міської прокуратури заяву стосовно законності влаштування масової зупинки громадського транспорту. Опозиціонери мають намір з’ясувати, хто дав вказівку вивести трамваї та тролейбуси у центр Харкова, тим самим позбавивши людей можливості дістатися до роботи чи додому, хто дав вказівку вивезти спецтехніку для блокади доріг.

Винна опозиція – Кернес

Міська влада ще вчора заявляла про можливе виникнення транспортного колапсу через заходи опозиції. Опозиціонерам навіть заборонили через суд проводити громадську акцію. Але, як стало видно, саме міські служби стали ініціаторами таких серйозних заторів і блокувань площ транспортом.

Чому муніципалітет пішов на такі радикальні заходи? У міського голови Геннадія Кернеса відповідь одна: винна опозиція. Представники опозиції не захотіли дослухатися до мерії, яка їм радила змінити маршрут пішої ходи, зазначив Кернес.

Міський голова не пояснив причини скупчення транспорту на площі Рози Люксенбург та біля суду, де мали розглядати чергову справу проти Юлії Тимошенко. А комунальники, за його твердженням, там проводили планові роботи.

Стався транспортний колапс, і багато хто з харків’ян, котрі пересувалися центром міста, могли відчути ці незручності
Геннадій Кернес
«Стався транспортний колапс, і багато хто з харків’ян, котрі пересувалися центром міста, могли відчути ці незручності… На мій погляд, це все завдяки опозиції, так званій опозиції. Усі наші пропозиції щодо можливості переспрямувань маршрутів пішої ходи не були підтримані опозицією», – заявив Кернес.

А біля судової будівлі свій мітинг провели супротивники Юлії Тимошенко – на площі Руднєва зібралося до трьох тисяч людей. Серед мітингувальників від провладної Партії регіонів переважно стояли співробітники комунальної та соціальної сфери, про що неодноразово вони скаржилися не на мікрофон.

А в судовій залі цього дня було спокійно. Засідання з розгляду справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» знову перенесли, тепер – на 23 квітня. Держобвинувачення пояснює зволікання із примусовою доставкою екс-прем’єра до суду своєю «терплячістю».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG