Доступність посилання

ТОП новини

Кому може бути вигідний політичний проект Луценка? (Огляд преси)


Київ – Зростання протестних настроїв серед українців – помітна тенденція. Її фіксують всі, крім влади, яка, як переконує тижневик «Коментарі», у кращому випадку намагається ігнорувати наростання напруги в соціумі, а в гіршому – всілякими червоними ганчірками та перманентними порушеннями Конституції провокує радикалізацію протестів. Зациклившись на останній хвилі активності політичної опозиції, Партія регіонів не помітила колоди у власному оці. Мова йде про соціальну кризу в «біло-блакитних» вотчинах. Що ж стосується «ворожих помаранчевих територій», то тут кидання яйцями або сніжками Партія регіонів вже зараховує до терористичної діяльності. Тим часом, як переконує тижневик, соціальний бунт, котрий назріває на Донеччині, влада збирається спрямувати проти опозиції. Як саме – йдеться в матеріалі «Донбас на межі соціальної кризи».

Режим Януковича обрав тактику повзучої узурпації влади, намагаючись уникати «вирішальних сутичок» та невиправданих іміджевих утрат. Про це стверджує «Український тиждень» у матеріалі «М’який авторитаризм».

Юрій Луценко береться за створення нового політичного проекту. Однак, чи врахує він помилки, яких припустився під час формування «Народної самооборони» і чи не буде нова структура створена під Петра Порошенка? Про це розмірковує дописувач «Українського тижня» у в публікації «Народна самооборона-2. Кому вигідний політичний проект Луценка?».

Утім, в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» Юрій Луценко переконує, що не планує створювати опозицію до опозиції і що він не буде використаний ворогами, дурнями чи пристосуванцями. «Регіонали використають моє ім'я у своїх інтригах, зокрема в боротьбі проти Яценюка. Вони розпочали активну фазу плану його повалення і нав'язують розмови про розкол. Розколу не буде», – наголошує Луценко.

Намір Міністерства доходів і зборів змусити всіх аграріїв сплачувати податок на додану вартість асоціюється у дописувача «Дзеркала тижня» із поголовною стрижкою «під Котовського». Окрім очікуваного податку, аграріїв підстерігають і інші фінансові пастки: скасування бюджетних дотацій, підвищення розміру орендної плати за землю, обов'язкове виготовлення проектів землеустрою. Про можливі сценарії функціонування податкової системи в галузі йдеться в статті «Податкова «стрижка» для аграріїв».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG