Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: «Шахтар» ще не зовсім чемпіон


Форварду гірників Луїсу Адріано і його партнерам до чемпіонства залишилося півкроку
Форварду гірників Луїсу Адріано і його партнерам до чемпіонства залишилося півкроку
Донецький футбольний клуб «Шахтар» міг уже 14 квітня, більш як за місяць до календарного завершення змагань і за шість турів до фінішу чемпіонату святкувати перемогу в українській прем’єр-лізі. Після виграшу у найпринциповішого суперника – київського «Динамо» підопічних Мірчі Луческу теоретично може наздогнати лише харківський «Металіст».

Але такий сценарій – з галузі ненаукової фантастики: харків’яни мали б виграти всі шість матчів, що залишилися, гірники – шість разів поспіль програти.

Власне, вже в 24-му турі, коли «Шахтар» переміг луганську «Зорю» (3:0), будь-який інший результат, ніж перемога «Металіста» над «Ворсклою» в Полтаві, означав дострокове чемпіонство донеччан. Але харків’яни на тур відклали свято в Донецьку – вони розгромили свого суперника з рахунком 4:1, хоча з середини першого тайму грали в меншості.

Тепер в активі «Шахтаря» стало 69 очок. Інтрига зберігається в боротьбі за друге місце, яке дає право зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів: «Металіст» має 52 очки, «Динамо» – 50, «Дніпро» – 48.

Перемоги збірної зупинили падіння

Збірна України зупинила своє падіння у рейтингу ФІФА. У квітневому списку національна футбольна команда піднялася на 11 позицій.

Сталося це завдяки двом перемогам «синьо-жовтих» під керівництвом Михайла Фоменка у відборі чемпіонату світу 2014 року – проти Польщі на виїзді та проти Молдови вдома.

Очолює список найсильніших команд світу, як і раніше, збірна Іспанії. На другому місці Німеччина, на третьому Аргентина. На четверту сходинку піднялася Хорватія, на п’яту – Португалія.

Суперники українців у кваліфікації чемпіонату світу англійці опустилися на сьомий рядок з четвертого. Чорногорці, з якими команда України зустрінеться в Подгориці 7 червня, перебувають на 27-му місці.

Українки найсильніші в Тирані

У столиці Албанії завершився чемпіонат Європи з важкої атлетики. На ньому чудово виступили українські спортсменки.

Першою до командної скарбнички поклала «золото» Юлія Паратова у ваговій категорії до 53 кілограмів. Згодом Наталія Миронюк стала третьою у ваговій категорії до 69 кілограмів, а серед представниць вагової категорії до понад 75 кілограмів лауреаток виявилося двоє – виграла Світлана Чернявська, бронзовою призеркою завершила чемпіонат континенту Ганна Козенко.

Лише в останній день змагань нагадали про себе українські чоловіки. У ваговій категорії понад 105 кілограмів Артем Удачін підняв у ривку і поштовху разом 442 кілограми. Такий же результат показав росіянин Руслан Албегов, і саме він став чемпіоном – бо на 14 кілограмів легший за українського срібного призера.

Донецьк приймає чемпіонат світу з хокею

Українська хокейна збірна стала господарем чемпіонату світу в групі В першого дивізіону. В гості до Донецька завітали команди Польщі, Литви, Нідерландів, Естонії та Румунії.

В першому матчі підопічні Олександра Куликова розгромили румунів – 8:1. В інших поєдинках 14 квітня поляки були значно сильнішими за литовців – 5:0, а команда Нідерландів зустріла гідний опір естонців – 5:4.

Турнір у Донецьку триватиме до 20 квітня. Його переможець кваліфікується до групи А першого дивізіону. У ній зараз виступають збірні Казахстану, Японії, Південної Кореї, Італії, Угорщини і Великої Британії.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG