Доступність посилання

ТОП новини

Венесуела: опозиційний кандидат не визнає результатів виборів


Енріке Капрілес
Енріке Капрілес
Кандидат від опозиції на дострокових виборах президента Венесуели Енріке Капрілес заявляє, що не визнає результатів голосування, якщо їх не перерахують.

«Я хочу сказати провладному кандидатові: програли сьогодні ви, і я на цьому наполягаю. Ви програли. Ви і ваша влада. Ми не визнаватимемо результатів, доки кожен голос, один за одним, не буде перерахований. Ми вимагаємо, що Національна виборча комісія відкрила всі скриньки і перерахувала голоси», – сказав Капрілес.

Виборча комісія Венесуели оголосила Ніколаса Мадуро переможцем дострокових президентських виборів, які відбувалися після смерті в березні багаторічного лідера цієї країни Уґо Чавеса.

Виконувач обов’язків президента, віце-президент за часів Чавеса Ніколас Мадуро набрав, за офіційними даними, 50,8% голосів, його опонент Енріке Капрілес здобув підтримку 49,1% виборців. Розрив склав всього 300 тисяч голосів.

Виступаючи перед прихильниками після оголошення про перемогу, Мадуро відзначив, що вітав би перерахунок результатів, який би не залишив сумнівів у його перемозі.

Перед виборами Ніколас Мадуро обіцяв продовжити запроваджену Чавесом політику «соціалізму ХХІ століття», яка передбачає значні соціальні витрати і державний контроль над економікою.

Енріке Капрілес виступає з критикою уряду, який має проблеми через брак харчів, інфляцію, перебої в електропостачанні і зростання злочинності.
XS
SM
MD
LG