Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Івано-Франківська після протестів вирішила перевірити законність забудови


Прокуратура Івано-Франківська проведе перевірку за зверненням громадян щодо законності будівництва по вулиці Гординського і з приводу ситуації навколо будинку по вулиці Мазепи.

Сьогодні мешканці кількох будинків провели протестну акцію на перехресті вулиць Мазепи і Гординського, заблокувавши більш як на годину рух транспорту.

Як повідомила прес-секретар прокуратури області Людмила Гласова, на вулиці Гординського мешканці вважають незаконним будівництво у дворі будинку, а на вулиці Мазепи скаржаться, що вже вісім років не можуть оформити документи на право власності на квартири, оскільки забудовник досі не ввів будинок в експлуатацію.

На вимогу прокуратури 12 квітня будівництво по вулиці Гординського зупинено до завершення перевірки й ухвалення рішення.

А щодо будинку по вулиці Мазепи, то, за словами прокурора Івано-Франківська Володимира Дем’яника, «за результатами перевірки буде надана правова оцінка діям як забудовника, так і контрольних органів, комунальних служб, органів місцевого самоврядування».

Ситуацію навколо забудови в центрі Івано-Франківська розглядає сьогодні і комісія міськвиконкому, до участі в ній запросили і мешканців будинків.
XS
SM
MD
LG