Доступність посилання

ТОП новини

Сексуальні меншини проти спрощення візового режиму для українців


Європейське відділення організації геїв, лесбіянок, бісексуалів, транссексуалів та інтерсексуалів ILGA-Europe закликає Європарламент відкласти ратифікацію угоди щодо внесення змін до Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС через проблеми, з якими стикаються представники ЛГБТ-співтовариства в Україні.

Про це йдеться у заяві європейського відділення Міжнародної асоціації геїв та лесбіянок.

«ILGA-Europe закликає Європейський парламент повернути доповідь про спрощення візового режиму до Комітету з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ для її перегляду і таким чином відкласти голосування», – йдеться у заяві.

«Україна має виконати свої зобов’язання щодо запровадження заборони дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації на роботі», – переконані в організації.

Крім того, ILGA-Europe зазначає, що в українському парламенті обговорюються два проекти законів, які можуть вважатися дискримінаційними. Один з них – про заборону пропаганди гомосексуалізму, який, на переконання членів організації, може негативно вплинути на свободу слова, інший – про запровадження кримінальної відповідальності за пропаганду одностатевих стосунків.

«Ці проекти законів повністю суперечать фундаментальним принципам Європейського Союзу та зобов’язанням України», – наголошується у заяві.
XS
SM
MD
LG