Доступність посилання

ТОП новини

КСУ може запропонувати провести вибори в Києві у серпні – Ар’єв


Володимир Ар’єв
Володимир Ар’єв
Конституційний суд може запропонувати провести лише вибори мера Києва в серпні цього року, а вибори Київради перенести. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат від «Батьківщини» Володимир Ар’єв.

«На фракції оголосили інсайдерську інформацію з Конституційного суду: рішення по виборах у Києві буде «компромісним»: вибори мера, але без виборів Київради з проведенням у серпні! Тобто, суд готовий підтвердити народне звання Проституційного», – пише Ар’єв.

«Менше з тим, опозиція, зі свого боку, проти цієї технології має тільки один варіант боротьби: виставити єдиного кандидата і оголосити його ім’я не пізніше кінця квітня. Київські депутати-мажоритарники будуть вимагати від політичних лідерів опозиції цього рішення і імені єдиного кандидата негайно!» – заявив депутат.

Із поданням з приводу проведення виборів мера і міської ради Києва до КСУ звернулися депутати-регіонали. 2 квітня парламент не зміг призначити вибори в столиці України на 2 червня. Не голосували представники Партії регіонів, які заявляють, що спочатку треба дочекатися рішення КСУ.
XS
SM
MD
LG