Доступність посилання

ТОП новини

Лук’янов про вибори в Києві: вистрибування з штанців ні до чого не приведе


Владислав Лук’янов
Владислав Лук’янов
Депутат-регіонал Владислав Лук’янов вважає передчасним ухвалювати сьогодні законопроект про призначення виборів мера і міської ради Києва. Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода в парламенті.

«Щодо законопроекту пана Яворівського, то я хочу сказати, що він передчасний. Ми робили декілька намагань розглянути це питання, не врегулювавши законодавче поле в Україні. Ми бачимо, що думки депутатів розбігаються і результативного голосування немає. Це ставить під загрозу розгляд цього питання на цій сесії. Я б не пришвидшував це питання, отримав би рішення Конституційного суду, врегулював законодавче поле і ухвалював би рішення з урахуванням позиції КСУ», – сказав Лук’янов.

За словами депутата, він має «великі сумніви, що таке вистрибування з штанішок може принести якусь користь».

У парламенті зареєстрований проект постанови про призначення позачергових виборів мера Києва й Київської міської ради. Це питання стоїть у сьогоднішньому порядку денному роботи парламенту.

2 квітня Верховна Рада відмовилася призначити чергові вибори мера Києва й депутатів Київської міської ради на 2 червня, після чого опозиція заблокувала роботу парламенту.
XS
SM
MD
LG