Доступність посилання

ТОП новини

Безсмертний: Лукашенко намагається показати, що він не в ізоляції


Роман Безмертний
Роман Безмертний
Інформація про створення громадського руху України, Білорусі й Росії свідчить про бажання білоруського президента Олександр Лукашенка показати, що він не перебуває в ізоляції. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

За його словами, показово, що інформацію поширив лише сайт білоруського президента, але з українського боку жодної інформації з цього приводу не було.

«Це означає, що відбулася неофіційна розмова. Скоріше за все, вона була присвячена відбуттю пана Єжеля, нового посла України до Білорусі. Два тижні тому в білоруських ЗМІ пішло повідомлення, яке прозвучало з вуст пана Лукашенка. Воно звучало дуже фамільярно, що він днями буде зустрічатися з президентом України і повирішує всі питання, особливо, питання, пов’язане з боргами і передачею ратифікованої угоди про визнання кордону між Україною і Білоруссю», – сказав Безсмертний.

На його думку, жодної необхідності у створення на державному рівні такого руху немає і, в разі створення він радше стане перешкодою у розвитку відносин між країнами.

«Говорити про те, що цей рівень треба формалізувати, я скажу так, даруйте, але це означає поставити пеньок на дорозі в цій співпраці, яка на сьогоднішній день існує. Тому тут є лише бажання пана Лукашенка показати, що він не за стальним парканом, яким він себе оточив, а все таки в нього є куди звернутися. Треба віддати належне, що сьогодні новий міністр закордонних справ, колишній голова адміністрації пана Лукашенка вискакує з штанів, щоб хоч якось налагодити співпрацю з Європою і світом, але не виходить», – сказав Безсмертний.

Вчора на сайті білоруського президента з’явилося повідомлення про те, що Віктор Янукович і Олександр Лукашенко телефоном обговорили можливість створення громадського руху України, Білорусі й Росії.
XS
SM
MD
LG