Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Київ обурений заявами російського ведучого про Україну


Іван Ургант
Іван Ургант
У Міністерстві закордонних справ України висловлюють обурення у зв’язку з висловлюваннями російського телеведучого Івана Урганта про Україну.

«МЗС України обурене некоректними висловлюваннями телеведучого Івана Урганта в ефірі російського «Першого каналу», які різко дисонують із високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і Росією, а також атмосферою дружби та взаєморозуміння між нашими народами», – наголошується в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС.

У відомстві зазначили, що в історії двох народів було багато трагічних сторінок, спекулювати на яких неприпустимо. «У сучасному цивілізованому світі такі жарти вважаються поганим тоном і проявом неповаги до пам’яті мільйонів жертв тоталітарного режиму», – йдеться в коментарі МЗС.

У відомстві наголосили, що «спроби бути дотепним гумористом не дають права відомому шоумену опускатися до рівня жартів, в основі яких лежить людське горе, кровопролиття і смерть, це, як мінімум, негідно й не по-людськи».

«Такі висловлювання принижують самого Івана Урганта ( який є частим гостем українського телеефіру) і уже отримали вкрай негативну оцінку українського та російського суспільства», – заявили в зовнішньополітичному відомстві.

Згідно з інформацією, МЗС передало своє занепокоєння російській стороні й вимагає від «Першого каналу» дати належну оцінку цьому інциденту.

Ведучий одного з кулінарних шоу на російському телебаченні Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села». Звертаючись до гостя програми Олександра Адабаш’яна, він додав: «Ви почистили мій клинок», на що той відповів: «Я просто останки жителів ... струшую». Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.
XS
SM
MD
LG