Доступність посилання

ТОП новини

Надія на позитивний результат саміту у Вільнюсі для Києва ще є – євродепутат


Яцек Саріуш-Вольскі
Яцек Саріуш-Вольскі
Надія на позитивний результат Вільнюського саміту для України все ще існує, однак з часом вона зменшується, заявив Радіо Свобода депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольскі.

«Усі карти все ще в грі… Ми повинні бути чесними: ситуація серйозна, і ніщо не слід сприймати як даність. Цілком зрозуміло, що умови, висунуті Радою зовнішніх зв’язків у грудні та підтверджені у лютому (відповідність парламентських виборів 2012 року міжнародним стандартам та подальші заходи, прогрес у розв’язанні проблеми вибіркового правосуддя та недопущення його повторних випадків, запровадження реформ, визначених у спільно погодженому Порядку денному асоціації), не були виконані», – сказав євродепутат.

Зокрема, за його словами, термінового розв’язання «потребує проблема вибіркового правосуддя, тобто звільнення Юлії Тимошенко». «Також слід не забувати, що підписання Угоди про асоціацію не є метою саме по собі – це засіб, інструмент для досягнення європейських політичних, суспільних та правових стандартів, а не лише для задоволення економічних інтересів. Саме тому ми повинні спочатку побачити, що Україна справді має намір стати асоційованим членом ЄС. Якщо це так, Україна повинна на практиці показати дотримання правил ЄС; якщо ні, одних слів буде недостатньо», – заявив Саріуш-Вольскі.

Влада України розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року. Для цього Євросоюз виставив Києву низку вимог: вирішити питання вибіркового правосуддя, виправити недосконалості у виборчому законодавстві, а також здійснити поступ у реформах, пов’язаних з угодою про асоціацію.
XS
SM
MD
LG