Доступність посилання

ТОП новини

Янукович запланував підписати угоду про асоціацію з ЄС восени


(архівне фото)
(архівне фото)
Президент Віктор Янукович заявив у вівторок, що Україна має на цей рік «амбітну мету – підписати в листопаді цього року на саміті у Вільнюсі угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі» з Європейським союзом.

Як сказав він журналістам, перебуваючи у Вінниці, для України процес євроінтеграції – це «передусім модернізація країни, дотримання демократичних стандартів».

Ціла низка питань, таких, як гармонізація законодавства з європейськими нормами, зобов’язання перед Радою Європи і спільні плани з ЄС, нині перебувають «у робочому стані», сказав президент.

«Інколи ми не встигаємо їх вчасно вирішувати з різних об’єктивних і суб’єктивних причин. До суб’єктивних причин можна віднести перерву в роботі парламенту», – сказав Янукович.

У Європейському союзі багато разів наголошували, що вже парафована угода про асоціацію України з ЄС, включно з поглибленою і всеохопною зоною вільної торгівлі, може бути підписана, як тільки влада України засвідчить рішучі дії і відчутний поступ у трьох галузях: приведення до міжнародних стандартів результатів парламентських виборів минулого року і подальших заходів навколо них, поступу в подоланні вибіркового застосування правосуддя і в відверненні його на майбутнє, а також у втіленні реформ, визначених спільно в порядку денному асоціації.

При цьому, як заявляють у ЄС, у разі таких дій і поступу з боку України угоду можуть підписати вже до саміту програми Євросоюзу «Східне партнерство», що має відбутися в листопаді цього року у Вільнюсі, причому деяким частинам цієї угоди можуть тимчасово надати чинності ще до її ратифікації.
XS
SM
MD
LG