Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі російського опозиціонера Навального перенесли


Олексій Навальний (у центрі) після засідання суду в Кірові
Олексій Навальний (у центрі) після засідання суду в Кірові
Суд у російському місті Кіров переніс засідання в справі опозиціонера Олексія Навального на тиждень, до 24 квітня. Оголошення про це суддя зробив невдовзі після того, як відкрилося сьогоднішнє засідання.

Суд задовольнив клопотання захисту Навального, який просив про перенесення дати слухань, оскільки вважає місячний термін замалим для ознайомлення з 20 томами справи.

Після цього рішення опозиціонер заявив, що суд, найімовірніше, не буде коротким. Він також висловив переконання в тому, що виграє.

«Ми обов’язково виграємо справу. Незважаючи на те, яким буде рішення, я впевнений, що ми доведемо свою невинуватість і всім стане зрозумілим, що це політична справа», – сказав Навальний.

Опозиціонера звинувачують у розкраданні 16 мільйонів рублів (це понад 4 мільйони 100 тисяч гривень, чи понад 500 тисяч доларів) під час роботи у 2009 році позаштатним радником губернатора Кіровської області.

У разі визнання винним 36-річному Навальному загрожує до 10 років позбавлення волі. Сам підсудний каже про політичні мотиви переслідування – через те, що він є непримиренним критиком президента Росії Володимира Путіна.

Навальний був в авангарді опозиційних виступів 2012 року, які сколихнули Росію після перемоги Путіна на виборах – на початку його третього терміну на посаді президента.
XS
SM
MD
LG