Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін пікетували «Приречені» (ВІДЕО, ФОТО)


«Приречені» на смерть пікетували під Кабміном
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Навпроти Кабінету міністрів України хворі на гепатит, СНІД і туберкульоз, а також активісти влаштували акцію «Приречені». Вдягнувши білі мішки на голови й обв’язавши шиї мотузками, під барабанний дріб люди вимагали урядовців виділити кошти на лікування. В акції взяли участь близько 100 людей.

«Білі мішки й мотузки – це символ приреченості на смерть», – розповів кореспондентові Радіо Свобода хворий на туберкульоз.

Представник Кабміну, який вийшов до людей через півгодини від початку, пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми.

«Нам вдалося отримати доручення Кабінету міністрів, Азарова для того, щоб були виділені необхідні кошти на лікування СНІДу і туберкульозу, а також на розробку національної програми з гепатиту. На програму з гепатиту країна чекає вже два роки. Якщо будуть виконані ці обіцянки – то буде в нас національна програма. Щодо грошей на гепатит С нічого конкретного не пообіцяли. Це страшна біда – 3,5 мільйони українців хворі. Ми вважаємо, що цього року має бути виділено 304 мільйони гривень. На ці гроші ми чекаємо від Кабміну», – сказала Ольга Стефанишина, виконавчий директор пацієнтської організації UCAP.

Хворі вишукувалися у стінку – деякі з них спілкувалися з журналістами, хтось тримав у руках таблички з написами «Я не з Єнакієва, але теж хочу жити», «Моє життя чи новий мерс прокурору».

«Я вже 20 років інфікована на гепатит С. Сьогодні я відстоюю свої права та права хворих на те, щоб жити нормальним життя. Для хворого на гепатит С необхідно 80 тисяч гривень на місяць. Лікуватися доводиться півроку, а то й рік. Де взяти такі гроші – не знаю», –розповіла 48-річна жінка.

Олександр Ільєнко, головний спеціаліст департаменту комунікації з громадськістю Кабміну розповів, що виділення коштів залежить від того, як «організатори співпрацюватимуть з урядовою стороною». «Акція ефективна, однак можна сперечатися щодо тих претензій, в яких звинувачують уряд», зазначив Ільєнко.
XS
SM
MD
LG